Kaprun – Sneeuwzeker skigebied met de Kitzsteinhorn Gletsjer op 3029m

 

Kaprun – Sneeuwzeker Skigebied

Ons appartement in Avenida Panorama Suites in Kaprun biedt een heel groot terras met een panoramisch uitzicht op de Kitzsteinhorn ligt op een rustige locatie in  Kaprun, in de regio Salzburg, op 1 km van Panoramabahn Schaufelberg. Lechnerberg II ligt op 1 km van de accommodatie. De luchthaven Salzburg W.A. Mozart is 102 km verderop maar veel Nederlanders vliegen ook op Munchen vanwaar het ca 200 km rijden is. Kies voor een mooie route langs bijvoorbeeld Kitzbühel vanuit Munchen naar Kaprun.

 

Pistekaart Skigebied Kaprun Zell Am See

Ruim 130 km ski piste

Kaprun is een sneeuwzekere wintersport bestemming omdat er altijd op de Kitzsteinhorn gletsjer kan worden geskied waardoor skiërs en snowboarders al vanaf de herfst tot het late voorjaar ruim tien maanden lang op prachtig besneeuwde pistes hun tochten kunnen maken. In de toekomst worden zelfs de gebieden Zell am See – Kaprun en Saalbach Hinterglemm Leogang met elkaar worden verbonden middels een 10-persoonsgondel. De gondel start in Viehhofen en komt uit bovenop de Salersbachköpfl.

Het skigebied van Kaprun biedt maar liefst 61 kilometer piste. Kaprun heeft dezelfde skipas als Zell am See, een ander leuk skigebied op 15 minuten rijden. Het grootste deel van skigebied Kaprun ligt boven de 2.000 meter dus hier geen bomen maar wel mooie brede pistes met zeer goede sneeuwcondities. Het hoogste punt van Kaprun (3.029 m) ligt op de Kitzsteinhorn gletsjer en het middenstation bevindt zich op 1.976 meter.

4 sleepliften | 4 stoelliften | 10 gondelliften

Nieuwe liften in seizoen 2019-2020

Kaprun en Zell am See hebben de afgelopen jaren enorm geinvesteerd in de bouw van de ZellamseeXpress  (2016) en de Maiskogelbahn (2018) maar nu is de droom van menig skieer gerealiseerd, de verbinding van de gletsjer van Kaprun – de Kitzsteinhorn – met de Maiskogel, Zell am See en zelfs Saalbach. Vanaf winter 2019 kun je vanuit het dorp (Kaprun) rechtstreeks naar de Kitzsteinhorn gletsjer. Vanuit Viehhofen (bij Saalbach) kun je met een nieuwe skilift direct op de Schmittenhöhe van Zell am See komen.

Het grote voordeel is dat u niet meer met bus of auto naar de Kitzsteinhorn hoeft te rijden, maar vanuit uw appartement snel bij de lift bent. Vanaf de gletsjer kun je terugskiën naar Kaprun via het skigebied van de Maiskogel. Beneden bij de Maiskogelbahn komt een skidepot met 2000 plaatsen zodat u makkelijk terug kunt lopen naar het appartement.

3 Funparks op de Kitzsteinhorn

In Kaprun op de Kitzsteinhorn vind je maar liefst 3 funparks! De drie funparks vind je op de Kitzsteinhorn waaronder ook de grootste superpipe voor freestylers van Oostenrijk. Zowel voor beginners als gevorderden en durft u het zelf niet aan, het aanschouwen is ook al een belevenis op zich. Op de Maiskogelberg vind je ook een funpark: de funslope Maisi Phantasiepark.

De Kitzsteinhorn met haar hoogste top op 3029m biedt een schitterende blik op de hoogste toppen van Oostenrijk, zoals de Großglockner (3.798 m), Großvenediger (3.662 m) en de Hocheiser (3.206 m).

De Gipfelwelt 3000 voert de bezoekers met Cinema 3000 (breedbeeldbioscoop), twee panoramaplatforms en een in een 360 m lange mijngang gelegen Nationalpark Gallery mee in de mythische wereld van de Kitzsteinhorn en het Nationale Park.