Cannes – Restaurants en Croisette

Cannes en de Croisette van Cannes

Cannes ligt op ca 15 km van onze villa in Valbonne. Parkeren is het gemakkelijkste in de parkeergarage onder het Palais des Festivals (het congrescentrum van Cannes waar oa ieder jaar het Filmfestival plaatsvindt). Cannes biedt een geweldige boulevard geheten de Croisette van Cannes met haar beroemde blauwe stoeltjes. Het zandstrand van Cannes biedt vele restaurants en beach clubs. Eén van onze favoriete restaurants op het strand voor de lunch is Vega Luna (tegenover het Carlton Hotel)

 

  • Vegaluna restaurant Cannes
  • Vegaluna restaurant Cannes
  • Vegaluna restaurant Cannes
  • Vegaluna restaurant Cannes
  • Vegaluna restaurant Cannes

Restaurant Vegaluna Cannes

Vegaluna is een restaurant met privé strand in het centrum van La Croisette en op 10 minuten van het Palais des Festivals in Cannes. Het restaurant ligt aan de overkant van het Intercontinental Carlton Hotel, en biedt een panoramisch uitzicht op de eilanden van Lerins en het Esterel gebergte. Met name de hamburgers met roquefort kaas zijn heerlijk!

Website Vegaluna

 

 

Restaurant Maema Beach Club, Cannes op het Strand Cannes

Nieuwste ontwikkelingen in Cannes

Wanneer je vanuit het Palais des Festivals via de jachthaven (Le Vieuw Port) van Cannes (met zijn mega mooie en dure boten) richting La Napoule loopt en je de hoek omgaat bij het Radisson Blue Hotel  kom je op de Boulevard du Midi Jean Hibert. Hier zijn de laatste jaren heel veel nieuwe strandtentjes bijgekomen of vernieuwd en is ook een aanrader om te gaan lunchen. Hier zit je met je voeten in het zand en kijk je schitterend uit over zee en het Esterel gebergte.