St. Tropez

Saint Tropez – Haven – Restaurants – Ramatuelle – Senequier en Pampelonne Beachclubs

St Tropez

Saint-Tropez is een kleine havenplaats aan de Côte d’Azur in het departement Var -een Frans kuststadje aan de Middellandse Zee dat in de jaren 50 uitgroeide tot the-place-to-be door Brigitte Bardot. Slenter langs de haven en vergaap je aan de luxeuze jachten en schitterende zeilboten die hier aangemeerd liggen. Een must do is een kopje koffie of drankje bij Senequier – veel te duur maar heerlijk mensen en celebrities kijken. Parkeren kun je net voordat je St. Tropez binnenkomt op de grote parkeerplaats bij de haven.

De haven van St. Tropez met de miljoenenjachten en jetset gecombineerd met de gezellige winkelstraatjes, vele restaurants en terrassen maken elke keer weer een bezoek aan St Tropez tot een belevenis.

Beach clubs  Ramatuelle – Pampelonne wijzigingen 2019

In 2019 zijn de stranden van Ramatuelle volledig op de schop gegaan. Brigit Bardot – officieus beschermvrouwe van Ramatuelle – zei al eens dat de stranden van St. Tropez hun ziel aan het verliezen waren, en de gemeente was het hier kennelijk mee eens. Alle beach clubs moesten worden herbouwd in natuurlijke materialen en de eerste strook strand vanaf zee werd vrijgehouden als publiek strand. Wellicht mist u uw favoriete strandtent nu maar de sfeer is door de nieuwe eisen echt veel mooier geworden.

Wat verdween was bijvoorbeeld Bora Bora – hier zit nu de luxe strandclub Le 1051 en ook Bagatelle verliet Ramatuelle. Hotel La Réserve nam de plaats in van Des Jumeaux en Verde Beach by Yeeels kreeg ook een plekje aan het strand.  Ook nieuw is de strandtent van Hotel Byblos. Gelukkig bleven onze favorieten Le Club 55 en Les Palmiers (ook in een nieuw jasje op een nieuw adres) bestaan.

Ook goed nieuws is dat de beach clubs aan het nieuwe Pampelonne strand bijna het hele jaar door open zullen zijn zodat u ook in het voor- en naseizoen kunt genieten van een lunch op het strand.

Onze favoriete restaurants

St Tropez – Ramatuelle & La Croix Valmer

Foto galerij