Chateau de Berne Flayosc (bij Draguignan)

Over Chateau de Berne

Chateau de Berne in Flayosc (ca 125km van Valbonne) is een schitterend wijnhuis in de buurt van Draguignon. Zeker de moeite waard om te bekijken en bovendien maken ze hele lekkere en betaalbare wijn. Met een luxe restaurant en een betaalbare bistro een heerlijk adres om te lunchen.

De oprit naar het wijngaard is alleen al de moeite waard. Een aantal kilometers lang slinger je door dewijngaarden en olijfboomgaarden waarna je uitkomt op een vlakte op 330 m hoogte waar je een fantastisch uitzicht hebt over de vestingmuren van de Moren, 500 hectare natuur en 121 hectare wijngaard en olijfboomgaard. Wijndomein Château de Bern ligt in het hart van de Provençaalse landschappen en biedt enerzijds het vijfsterrenhotel Relais & Châteaux, anderzijds de wijnkelder en de winkel. Het domein houdt zich bezig met wijntoerisme waarbij authenticiteit en levenskunst hoog in het vaandel staan. Het Château de Berne ontvangt ongeveer 30.000 gasten per jaar.

De wijnen van het chateau zijn heel herkenbaar – alle wijnen zowel wit, rosé als rood worden gebotteld in vierkante flessen.

Restaurant & Bistro

Wij hebben tijdens ons bezoek aan Chateau de Berne gelunched in de Bistro. Een schattig restaurant met rood wit geblokte tafellakens met een heerlijke menu kaart (ook voor kinderen) waarop streekgerechten die doen denken aan de klassiekers uit de Franse keuken. Maar ook een grote selectie aan pizza’s.

Le Jardin de Benjamin

Le Jardin de Benjamin is het sterrenrestaurant van Chateau de Berne. Wij hebben hier niet gegeten maar even binnen gekeken en het ziet er schitterend uit met een prachtig uitgestrekt terras met de schaduw van olijfbomen.

Binnen in een neoklassiek decor kunt u onder het met licht overgoten raam plaatsnemen of in de knusse salons met hun warme, intieme ambiance. De mooi ingerichte zaal in beige- en aardetinten heeft een weelderige authentieke uitstraling. De typische sfeer van de streek vindt u terug in de tafelaankleding, die Chef Benjamin Collombat na aan het hart ligt.