Eze Village – Alpes Maritimes

Authentiek dorpje op de heuvel

Eze Village en Eze Bord-de-Mer

Eze is opgesplitst in Eze Bord-de-Mer aan de kust van de Middellandse Zee en het hoger gelegen Eze Village. Eze Village is een pittoreske dorpje hoog op de heuvel (400 meter) met schitterende uitzichten over de Middellandse Zee op de Moyenne Corniche tussen Nice en Monaco. Dwaal door de kleine smalle straatjes met restaurantjes en kunst en bezoek de ruïnes van het kasteel uit de 12e eeuw die gelegen zijn op het hoogste punt. Rondom het kasteel ligt een bijzondere tuin.

Eze is ook bekend door de parfumerie Fragonard. De Fragonard laboratorium fabriek voor parfum, zeep en cosmetica is gevestigd in Eze Village. Je kunt hier een gratis rondleiding krijgen. (tip in Grasse bevindt zich het Fragonard Museum, ook leuk om te bezoeken)

Vanuit Eze is het ook leuk om het dorpje La Turbie te bezoeken. Hier staat niet alleen het standbeeld van keizer Augustus maar je kunt hier ook heerlijk eten bij Café de la Fontaine – een heel betaalbaar restaurant met een Michelin ster met een gezellige sfeer, goede keuze aan wijnen en een gevarieerde Provençaalse kaart.