Antibes Côte d’Azur

Antibes – een charmant kustplaatsje aan de Côte d’Azur is beroemd geworden door zijn Picasso Museum en de haven voor de superjachten van de rijken en beroemdheden in Port Vauban. De ongelooflijke grote jachten zijn uitgerust met zwembaden en helikopterdekken.

Het Picasso Museum is gelegen in de voormalige Chateau Grimaldi in het oude centrum van Antibes en is in de afgelopen jaren gerenoveerd. Picasso en zijn geliefde Françoise Gilot hebben in 1946 een jaar in Antibes gewoond en hij gebruikt de tweede verdieping van het kasteel als zijn werkplaats. Als dank aan het kasteel schonk hij zijn werk aan het charmante dorp om het publiek te laten zien.

Antibes biedt veel gezellige restaurantjes in de kleine straatjes en leuke pleinen en een grote overdekte markt met heerlijke Provençaalse ingrediënten. Bezoek ook het Peynetmuseum en de kathedraal.  Buiten de versterkte oude stad vindt men de Vauban haven en het Fort Carré, gebouwd door Vauban in de 17e eeuw.

Meer toeristische informatie
Picasso Museum Antibes

Picasso Museum

Markt Antibes

Maandag – Marche Provencal (except in winter)
Dinsdag – Marche Provencal , Foire, Craft Market (except in winter)
Woensdag – Marche Provencal , Foire, Craft Market (except in winter)
Donderdag – Marche Provencal , Foire, Brocante, Craft Market (except in winter)
Vrijdag – Marche Provencal , Foire, Craft Market
Zaterdag – Marche Provencal , Foire, Brocante, Craft Market
Zondag –  Marche Provencal, Craft Market

 

Eden Roc Restaurant Antibes – Eden Roc Grill

Het stijlvolle restaurant Eden-Roc Grill, met uitzicht op het zwembad en de Middellandse Zee, baadt in de verfrissende schoonheid van de Riviera. Het menu van chef Christophe Marc is gastronomische eenvoud geïnspireerd door mediterrane invloeden: grills en salades hebben fascinerende diepten van smaak, schaaldieren en “Sushi by Koori” zijn van nature heerlijk.

Antibes haven, restaurants, strand en meer