Biot Côte d’Azur

Charmant plaatsje tussen Valbonne en Antibes

Biot Cote d’Azur

Biot is een leuk authentiek provencaals dorp met veel restaurants en terrassen gelegen in Alpes Maritimes aan de Cote d`Azur. Ca 5 km van Villa Valbonne.

Biot is gelegen in het hart van de Côte d’Azur tussen Nice en Cannes, op vijf minuten van de Middellandse Zee. Biot is ook bekend van Het Musee National Fernand Leger. De collectie van het museum bestaat uit circa 350 kunstwerken van Fernand Legér. Er zijn zowel schilderijen als beelden van hem te zien. Doordat de werken uit verschillende perioden stammen zijn de ontwikkelingen in zijn oeuvre goed te volgen. Ook is het keramiek museum in Biot gevestigd, het museum heeft een mooie collectie van sier fonteinen, potten, kostuums, verhalen ambachten en foto’s roepen een manier van leven lang vervlogen tijden. Eén ruimte is gereserveerd voor tijdelijke tentoonstellingen van hedendaagse keramiek.

Daarnaast is onze grote beeldhouwer Kees Verkade woonachtig in Biot en staat er in de winkelstraat een prachtig beeld van hem, zeker de moeite waard van het bekijken.