Wandeling Cap d’Ail naar Monaco (ca 1.5 uur)

Een schitterende wandeling van Cap d’Ail (Plage Mala) naar Monaco via een wandelpad ( Sentier du Littoral) direct aan de kust

Startpunt Plage Mala Cap d’Ail

Met de auto via de A8 naar Cap d’Ail (vermijd Nice, met de nieuwe inrichting van de boulevard kun je niet meer vanuit de Cannes kant rondom de punt rijden en moet je door heel Nice rijden met veel stoplichten). Afslag Monaco Cap d’Ail en dan naar de kust rijden. Plage Mala is niet per auto te bereiken dus parkeer (lastig) zo ver mogelijk en loop dan de steile trap af richting Plage Mala.

Dit exclusieve strandje heeft maar liefst 2 top Beach Clubs op een prachtig afgelegen strandje tussen de rotsen. Als je wilt lunchen of dineren tijdens de wandeling kun je op Mala Plage beginnen met de lunch en daarna gaan wandelen, of vroeg beginnen met wandelen naar Monaco en dan teruglopen voor de lunch. Wij waren van plan onderweg te lunchen bij Le Cabana maar helaas ook dit restaurant was al gesloten (maar leek ons wel de leukste van de drie).

Eden Plage Mala

Op de site staat dat het privéstrand en restaruant geopend is vanaf april tot en met september. Wij waren er echter op 29 september en toen werden zowel Eden Plage als La Reserve al afgebroken. Check dus in voor en na seizoen vooraf of ze nog open zijn.

De franse keuken van het restaurant is niet goedkoop. Salades varieren van € 24 tot € 34, een Vitello Tonato € 34 en Poké Bowls varieren van € 31 tot € 35. Maar als je je bedenkt dat werkelijk alles per boot aangeleverd moet worden – en je op één van de meest romantische stranden zit is dat niet verwonderlijk.

Ligstoelen, parasols en handdoeken kun je hier eenvoudig huren, dus hoef je niet mee te nemen tijdens de wandeling naar Plage Mala. Er is gratis WIFI, een boetiek en fitness mogelijkheden. Voor gasten die per boot willen lunchen of dineren bij dit beach restaurant, zij worden met de pendeldienst per boot opgehaald vanaf hun jacht.
Op zaterdag- en zondagavond is er vaak live muziek (van reggae tot jazz, van pop tot rock)

Kijk voor meer informatie op de website van Eden Plage Mala – https://edenplagemala.com/

La Réserve de la Mala

La Réserve de la Mala is zonder meer een exclusieve locatie waar je kunt genieten zonder de overlast van massa toerisme. De Franse keuken onder leiding van chef Jean-Marc Troussard is verrassend en vernieuwend.

Er is tevens een wellness, douches, je kunt er ligstoelen/parasols en handdoeken huren, gratis wifi en ook dit restaurant heeft een shuttle om gasten op te halen die per jacht arriveren in de baai. Ook dit restaurant is (mede door de unieke locatie) niet goedkoop.

“Vintage” tomato salad kost € 20, spring rolls voor € 22, een hamburger € 26 en een entrecote € 39

Meer informatie vind je op de website van La Reserve de la Mala https://www.lareservedelamala.com/

Wandeling Cap d’Ail – Monaco

De wandeling begint direct nadat je de trap bent afgelopen naar Mala Plage. Aan het eind van de trap kun je rechtsaf naar Mala Plage en linksaf om de wandeling te beginnen.

Let op, bij veel wind wordt het wandelpad afgesloten omdat je te dicht aan zee loopt en het met ruige zee dan onverantwoord is om hier te lopen. Het is een schitterende route langs zee van ongeveer 5km naar Monaco.

In het begin een aantal trappen maar later op de route een mooi verhard wandelpad wat voor iedereen goed te doen is. Je hoeft hier geen bijzondere conditie voor te hebben.

De wandeling eindigt in Cap d’Ail bij de haven. Als je iets verder loopt via de boulevard kom je uit in de kleine haven van Monaco gevolgd door het Paleis van Monaco. Wanneer je echt doorloopt naar Monte Carlo (met het casino en Café de Paris) dan moet je ca 1,5 uur rekenen. Tot de kleine haven in Monaco is het ruim een uur lopen (wanneer je onderweg ook af en toe geniet van de mooie uitzichten).

Halverwege zit er nog een snoezig restaurantje Le Cabanon. Helaas gesloten toen wij liepen, maar dit is een must do lunch locatie. Dus we moeten zeker nog een keer terug!

Restaurant Le Cabanon Cap D'AiL

Restaurant Le Cabanon Cap d’Ail aan zee

Aan de mooiste kust van de Cote d’Azur ligt Le Cabanon. Te voet, vanuit Monaco of Cap d´Ail, via de Chemin des Douaniers, een prachtig kustpad dat wordt begrensd door de mooiste villa’s van de Côte d´Azur. Het restaurant is dagelijks geopend van 9.00 uur tot middernacht. In de herfst is het zondagavond en maandag gesloten en jaarlijks gesloten van november tot februari.

Le Cabonon is een fantastisch plekje om te lunchen of te dineren. Gerund door voornamelijk Italianen en dat proef je! Puur, eerlijk eten. Iedere dag verse vis van de dag.

Haven van Cap d’Ail

De kust wandelroute eindigt in de Haven van Cap d’Ail. Omdat de meeste restaurants eind september al gesloten waren hebben wij hier gelunched bij Le Lamparo Plage in de haven van Cap d’Ail. Hier kun je lekker met je voeten in het zand lunchen. Bediening niet geweldig, maar eten echt prima.

Het andere Monaco

Loop je verder vanuit de haven van Cap d’Ail kom je in een heel leuk stukje Monaco  (zonder de gekkigheid van Monte Carlo). Dit noemen ze de oude haven van Monaco en hier zitten ook enkele hele goede Italiaanse restaurants.