Valbonne – Provence Alpes Cote d’Azur

 

Valbonne

Valbonne is gelegen aan de Cote d’Azur in de Provence in Zuid Frankijk. Het middeleeuwse charmante dorpje biedt vele restaurants en speciaal zaakjes. Iedere vrijdag markt. Valbonne is een middeleeuws Provençaals stadje tussen Cannes en Grasse, gelegen aan de rivier de Brague, op 15 km afstand van de bron van de rivier in Opio.

Het ligt in het departement Alpes-Maritimes, in het kanton Le Bar-sur-Loup. Valbonne, in het Latijn ‘Vallis bona’, betekent: ‘het goede dal’.
Dit dorp is radicaal anders dan het overgrote deel van de Provencaalse dorpen. Dit dorp is namelijk gebouwd aan de hand van een strikt bouwplan dat werd gemaakt door de monniken van het Lérins eiland. Dit eiland ligt voor de kust van Cannes.

Het dorp is omgeven door versterkte huizen en telt maar liefst vier ingangen, één aan iedere kant. Als u uw weg probeert te vinden door het doolhof van straatjes in het oude dorp komt u ongetwijfeld langs het Place des Arcades, dat dateert uit de 17de eeuw, en het hotel de ville. U kunt ook een schitterende fontein bewonderen waar paarden en ezels jarenlang hun dorst konden lessen.

Leuke sites met meer informatie: Provence Web

Valbonne is ook ideaal voor een golfvakantie met maar liefst 10 golfbanen binnen 15 km afstand.

Tips in en om Valbonne

  • Tip: Golfbaan Opio/Valbonne
  • Tips voor goede restaurants: Chez Margareta en onze favoriet Café des Arcades
  • Tip voor een leuke wandeling: Valbonne naar Biot langs de rivier de Brague
  • Tip Valbonne: Elke eerste zondag van de maand: antiekmarkt
  • Tip Valbonne: Elke vrijdag: markt in Valbonne

Office de Tourisme de Valbonne Sophia Antipolis
1 place de l’Hôtel de ville
06560 Valbonne Sophia Antipolis
Tél: +33(0)4 93 12 34 50
Fax : +33(0)4 93 12 34 57
VVV Valbonne: http://www.tourisme-valbonne.com

 

 

 

 

Valbonne Village Cote d'Azur - Toeristische tips

Café des Arcades – Valbonne

Ons favoriete restaurant in Valbonne is Café des Arcades op het centrale pleintje in Valbonne waar het altijd druk is. Ze serveren niet alleen de lekkerste pizza’s maar ook de salade Nicoise is er heerlijk. Ook met kinderen een ideaal restaurant – op het autovrije pleintje wordt er dan ook druk gespeeld door kinderen. Ook ‘s ochtends een heerlijke plek om even de krant te lezen met een kopje koffie. Restaurant Café des Arcades is het gehele jaar geopend voor ontbijt lunch en diner.

 

 

 

  • Valbonne Village Cote d'Azur - Toeristische tips
  • Valbonne Village Cote d'Azur - Toeristische tips
  • Café des Arcades Valbonne Cote d'Azur
Valbonne Village Cote d'Azur - Toeristische tips