Mougins Côte d’Azur – Alpes Martimies

Een authentiek culinair en kunstzinnig dorpje met prachtige uitzichten

Mougins Village Côte d’Azur

Mougins is een authentiek en prachtig plaatsje op een heuvel nabij Cannes, Grasse en Valbonne in Alpes Maritimes aan de Côte d’Azur. Mougins is niet alleen bekend van de sterren restaurants maar ook vanwege het groot aantal kunst galerieën. Er zijn regelmatig exposities, de actuele agenda vindt u op de site van Mougins

Vanaf de ondergelegen parkeerplaatsen (met trap of lift naar boven) komt u op een uitzichtpunt met prachtige uitzicht over de omliggende heuvels.

De kleine straatjes, schitterende locatie, oude gebouwen maken een bezoekje aan Mougins altijd de moeite waard.

Kunstzinnig en beroemd

Veel bekende kunstenaars waaronder Pablo Picasso hebben in Mougins gewoond. Maar ook vele andere beroemdheden waaronder Jean Cocteau, Yves Saint Laurant, Winston Churchill, Édith Piaf en Jacques Brel behoorden tot vaste bezoekers of hadden een tweede huis in Mougins.

Museum

Museum: Musee d’Art Classique de Mougins. Dit museum biedt een schitterende collectie Egyptische en Grieks/Romeinse kunst.

Culinair Mougins

Naast vele kleine restaurants en brasserieen heeft Mougins ook enkele Michelin sterren restaurants waaronder L’Amandier de Mougins, La Place de Mougins, Paloma en La Gaudinade.

Jaarlijks vindt hier het Gastronomische Festival Les Etoiles de Mougins plaats. Dit festival begon in 2006 ter nagedachtenis aan Roger Vergé, oprichter van het bekende restaurant Moulin de Mougins. (bekijk de evenementen kalender voor actuele data)

Gedurende twee dagen transformeert het dorp Mougins in een groot openluchttheater vol met de heerlijke aroma’s van voedsel bereid door enkele van de grootste namen in de gastronomie. Door de jaren heen heeft het evenement een uitzonderlijke line-up van Michelin-sterrenchefs uit de hele wereld aangetrokken, evenals een rijkdom aan aanstormend jong talent.

Hun missie: hun passie voor eten met je delen!

Mougins

Winter 2019-2020

Impressie Les Etoiles de Mougins

Voorgaande jaren!