Ile Sainte Marguerite – eiland voor Cannes

 

Ile Sainte Marguerite

Naar Ile Sainte Marguerite kunt u vanuit de haven in Cannes rechts van het Palais de Festival (daar is ook een grote parking) met de Ferry in ca 15 minuten naar Ile Sainte Marguerite. Op het eiland lopen schitterende wandelroutes (ca 10 km om hele eiland rond te lopen, maar je kunt het net zo lang maken als je wilt) en een tweetal restaurants.   Het is zinvol de boot online te boeken, dit scheelt ca EUR 1,50. Tickets gekocht in de haven zijn EUR 13.50 pp retour voor volwassenen. Kinderen krijgen korting. Op http://www.trans-cote-azur.co.uk/cannes-ile-sainte-marguerite.php  kunt u online boeken.

Vanaf de ferry naar Ile de Sainte Marguerite heeft u een schitterend uitzicht op Cannes en de luxe hotels zoals het Martinez, Carlton, Majestic Barriere, Miramar maar ook op het Esterel gebergte erachter en Palais de Festival.

Op het eiland is het heerlijk lunchen bij La Guerite of bij L’escale.  Restaurant La Guerite is erg duur maar je zit prachtig met uitzicht op Cannes. In de winter is er niet veel open op het eiland en vaart de ferry ook minder vaak.

 

  • Ile de Sainte Marguerite Cannes
  • Ile de Sainte Marguerite Cannes - Wandeling
  • Ile de Sainte Marguerite Cannes - Restaurant La Guerite
  • Ile de Sainte Marguerite Cannes - Restaurant La Guerite
Ile de Sainte Marguerite Cannes - Restaurant La Guerite