Ile Sainte Marguerite –  Lerins Islands

Eiland voor de kust van Cannes

Ile Sainte Marguerite: Lunchen of wandelen – met eigen boot of vanuit de haven in Cannes met de Ferry in ca 15 minuten naar Ile Sainte Marguerite.

Ile Sainte Marguerite

Naar Ile Sainte Marguerite kunt u vanuit de haven in Cannes rechts van het Palais de Festival (daar is ook een grote parking) met de Ferry in ca 15 minuten naar Ile Sainte Marguerite. Op het eiland lopen schitterende wandelroutes (ca 10 km om hele eiland rond te lopen, maar je kunt het net zo lang maken als je wilt) en een tweetal restaurants. Het is zinvol de boot online te boeken, dit scheelt ca EUR 1,50. Tickets gekocht in de haven zijn EUR 13.50 pp retour voor volwassenen. Kinderen krijgen korting. Op http://www.trans-cote-azur.co.uk/cannes-ile-sainte-marguerite.php  kunt u online boeken.

Vanaf de ferry naar Marguerite heeft u een schitterend uitzicht op Cannes en de luxe hotels zoals het Martinez, Carlton, Majestic Barriere, Miramar maar ook op het Esterel gebergte erachter en Palais de Festival.

Op het eiland is het heerlijk lunchen bij La Guerite of bij L’escale.  Restaurant La Guerite is erg duur maar je zit prachtig met uitzicht op Cannes. In de winter is er niet veel open op het eiland en vaart de ferry ook minder vaak.

 

De Lérins-eilanden: Sainte-Marguerite

Foto’s gemaakt tijdens onze wandeling over het eiland

Restaurant La Guerite

Vanaf Restaurant La Guerite heeft u een prachtig uitzicht over Cannes maar pas op dit is een heel duur restaurant en de porties zijn erg klein.

La Guérite is tijdens het winterseizoen gesloten en heropent meestal in april. Van juni tot en met augustus ook geopend voor diner, daarvoor en daarna alleen voor lunch. Het is wel aan te raden vooraf te reserveren. Regelmatig is er muziek of staat er een DJ te draaien. (kan ook luidruchtig zijn)

Sinds 1935 wordt een wereldwijde klantenkring verleid door de charme, authenticiteit en keuken van La Guérite, die zowel mediterraan als gezond is.

La Guérite ligt aan de rotsachtige inham van het eiland Sainte-Marguerite voor Cannes en beschikt over 1000 m2 ruimte waar u kunt komen en de authentieke mediterrane keuken kunt ontdekken, die is gemaakt door een van de wonderen van de Griekse gastronomie: Yiannis Kioroglou.

Website La Guerite

Ile de Sainte Marguerite Cannes - Restaurant La Guerite

Uitzicht over Cannes

Vanaf de ferry naar Sainte Marguerite